Constructiehout

Constructiehout is een soort verzamelnaam voor allerlei soorten balken en planken. Constructiehout is speciaal gericht op het in elkaar zetten van grote constructies, zoals overkappingen met dak waarbij er een constructie is met allerlei balken bovenin het dak. Het wordt dan ook veel voor dakconstructies gebruikt. In ons portfolio zijn voorbeelden te zien van overkappingen, schuren, veranda’s, dierenverblijven en andere soorten bijgebouwen waarbij constructiehout gebruikt is. Deze constructies zijn ook duidelijk te zien op de foto’s. Zeker aan de binnenkant van een bouwwerk is dit goed te zien.

De keuze voor de soort constructiehout is afhankelijk van het doel. Hoe groot de constructie moet worden bijvoorbeeld en hoe sterk het hout daarvoor moet zijn. De keuze wordt vaak gemaakt op basis van een aantal pijlers, waar sterkte van het hout en duurzaamheid bij horen. Hoe groter de constructie, des te sterker het hout moet zijn. Ook wordt vaak gekeken naar het onderhoud en de prijs van het hout. Voor grote constructies is vaak aardig wat hout nodig.

Bij Van Feij spreken we van constructiehout, meubelhout, tuinhout. We kunnen ons voorstellen dat u nu denkt: wat is het verschil? Wat moet ik mij erbij voorstellen?

Het verschil is heel simpel. Bij constructiehout hebben we het over bouwwerken zoals veranda’s, tuinhuizen en overkappingen. Het wordt vooral buitenshuis gebruikt. Meubelhout kan zowel binnens- als buitenshuis gebruikt worden voor meubelen. Denk aan tafels, stoelen, bureaus, keukens en slaapkamermeubels. Als laatst blijft dan tuinhout over. Deze overlapt enigszins met constructiehout. Tuinhout wordt gebruikt voor vlonders, terrassen, erfafscheidingen en poorten.

Onder constructiehout vallen bij Van Feij plaatmateriaal en vurenhout. Deze twee soorten worden op onze website nader toegelicht. Bij iedere soort worden ook voorbeelden genoemd van maatwerkproducten die Van Feij heeft gerealiseerd met de specifieke houtsoort. Zo krijgt u een goed beeld van alle mogelijkheden.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

6 + veertien =