Vurenhout

Vurenhout is afkomstig van een fijnspar. Een fijnspar is een bekende boom, alleen zegt de naam niets voor veel mensen. De fijnspar is in de volksmond beter bekend als de kerstboom. Het hout is vrij populair in Nederland en wordt veel gebruikt, echter groeit de boom waar het van afkomstig is hier niet. De boom wordt hier wel gekweekt, maar de productie hiervan is niet genoeg om in de vraag ernaar te voorzien. Het vurenhout dat in Nederland gebruikt wordt is over het algemeen dus afkomstig uit andere delen van de wereld, vaak wel uit Europa of uit Azië.

Vurenhout is geurloos hout. Dit kan een voordeel zijn, omdat niet iedereen de geur van bomen in huis wil halen met een houten meubel. Verder is het een houtsoort die fijn is in gebruik en goed af te werken is.

Het hout van de fijnspar wordt voor verschillende doeleinden gebruikt. Vaak worden er eerst balken, planken en latten van gemaakt die ingezet worden voor bijvoorbeeld lijstwerk, kozijnen of puien. Ook voor ramen en deuren kan het hout van de fijnspar worden gebruikt. Wist u dat de fijnspar ook belangrijk is voor de papierindustrie? Het zou zomaar kunnen dat de krant die u leest, gemaakt is van een gedeelte fijnspar vurenhout.

Voor Van Feij is dat laatste natuurlijk niet zo interessant. Het fijne aan vurenhout is dat het voor diverse doelen ingezet kan worden: meubels, grotere bouwwerken en zelfs vloeren. Ook prettig is dat het hout gemakkelijk af te werken is, zowel met de hand als met de machine. Het is natuurlijk van belang dat meubels netjes en glad afgewerkt worden. Voor een grove overkapping of ander bouwwerk is dit minder van belang, maar voor binnenmeubels is het fraaier als deze netjes afgewerkt zijn.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

17 − elf =