Prachtig hout voor uw meubels

Hout is natuurlijk ideaal om meubels mee te maken, de naam zegt het al. Wat u ook bedenkt, bijna alles is mogelijk met hout. Allerlei constructies kunnen vervaardigd worden uit verschillende soorten hout. De sfeer die uw meubel uitstraalt wordt grotendeels bepaald door de houtsoort die gekozen wordt. Het ene hout ziet er wat luxer uit dan het andere. Ook de afwerking van het hout is een belangrijke bepalende factor.

Meubelhout wordt voor allerlei soorten meubels gebruikt, dat beperkt zich niet alleen tot de tafels en stoelen in de woonkamer. Denk bijvoorbeeld aan een leuk stapelbed op de kinderkamer of een mooi bureau als werkplek. Maar ook in de slaapkamer kan het bed, de bijzettafels en zelfs de (kleding)kast gemaakt worden van meubelhout. Ook voor meubels in de keuken is het geschikt, denk bijvoorbeeld aan de kastjes in de keuken: de kastjes onder het aanrechtblad of de kastjes die erboven geplaatst kunnen worden.

De houtsoort die vaak gebruikt wordt als meubelhout is eiken. Het hout voor meubels moet vaak goed bewerkt worden. Het hout moet gezaagd worden tot de juiste maten. Daarna moet het glad geschuurd of geveild worden. Voor meubels is het van belang dat het houtoppervlak glad en netjes is afgewerkt. Niet alleen voor de uitstraling, maar ook voor het gebruiksgemak en comfort van de meubel. Het is niet de bedoeling dat bijvoorbeeld de kussens op de bank beschadigd worden omdat het hout niet netjes afgewerkt is. Daarom legt Van Feij ook daar de nadruk op: het zit ‘m in de details. Ook zo zorgen we weer voor hoge kwaliteit producten.

Zoals hierboven beschreven werd, is eikenhout de meest gebruikte houtsoort voor het vervaardigen van meubelen. Er is een onderscheid te maken tussen gedroogd eikenhout en oud eikenhout. Het is beiden eikenhout, maar toch zit er verschil in. Lees verder voor de verschillen tussen deze houtsoorten. We gebruiken natuurlijk ook overig meubelhout om de meubels compleet naar uw wens te maken.

Bekijk hier onze volledige matenlijst voor meubelhout.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

vijf × 5 =