Prachtig oud eiken (wagondelen)

Behalve gedroogd eikenhout is er nog een houtsoort in de categorie eikenhout: oud eiken. Dit is een bijzonder soort hout, omdat we het hebben over oud eikenhout dat eerder gebruikt is. Eigenlijk dus een heel duurzame vorm van hout. Het oud eikenhout dat Van Feij aanbiedt is over gebleven van oude wagendelen. Het hout heeft dus ooit dienstgedaan als onderdeel van een trein en het wordt nu aangeboden als gerecycled materiaal. Nieuwe ronden, nieuwe kansen. Het hout van wagondelen is door Van Feij al eerder gebruikt voor een prachtige binnenkeuken. Niets verraadt dat dit hout eerder is gebruikt en het straalt een hele mooie, aparte sfeer uit.

Dit hout kan natuurlijk ook gebruikt worden voor andere doeleinden. Het zou goed inzetbaar zijn voor bijvoorbeeld eettafels, een salontafel of een bijzettafel. Het hout heeft nog geen ‘gebruikerssporen’, en mochten die er wel zijn dan maakt dat de meubel nog unieker. Zichtbare deuken of krassen geven het product een aparte look. Indien gewenst kan dat ook bijgeschaafd worden of gevijld, zodat het hout gewoon strak en netjes wordt. Vaak zit er wel kleurverschil in het gerecyclede hout. Dit geeft een grappig effect, zoals ook te zien is bij de binnenkeuken in ons portfolio.

Het oud eiken kan ook buiten gebruikt worden. Mooie buitenmeubels van grof oud eikenhout, dat staat in iedere tuin goed. Bijvoorbeeld onder een mooie overkapping of een veranda. Een mooie picknicktafel met een robuuste look, of een tuinset. Maar ook voor een buitenkeuken is dit hout ideaal. Neem eens een kijkje bij de buitenkeukens op onze website  om inspiratie op te doen.

Heeft u zelf ideeën om dit bijzondere wagonhout in te zetten? Neem contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. Wie weet komen we samen tot een geweldig concept en bent u binnenkort de trotse eigenaar van een duurzaam houten product.

Bekijk hier onze matenlijst voor wagondelen.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

een × 4 =