Tuinhout in alle soorten en maten

Waar we het eerder bij houtsoorten voornamelijk hadden over producten als meubelen en overkappingen, is het bij deze houtsoort voornamelijk gericht op hekwerk. Tuinhout is de meest gangbare houtsoort voor hekwerk, schuttingen, beschoeiingen en vlonders. Bij schuttingen horen ook poorten en andere vormen van tuindeuren. Hieronder een overzicht van de houtsoorten die onder ‘tuinhout’ vallen:

Door tuinhout in te zetten als schutting krijgt uw tuin een natuurlijke uitstraling. Dit is zeker mooi in combinatie met een wat groenere tuin. Het hout past qua kleur goed bij diverse soorten planten en struiken en samen zorgt het voor een ontspannen groene uitstraling. Het geeft een beetje dat ‘buiten leven’ gevoel. Echter bij een betegelde tuin is een houten schutting ook een mooie, strakke afwerking van de tuin. Een mooi hek of een mooie schutting maakt uw tuin compleet.

De planken die voor schuttingen en hekwerk gebruikt worden zijn verschillend. Ze kunnen zowel smal als breed zijn, en het hout kan variëren van grof, onbewerkt hout tot heel strak afgewerkt hout. Hout voor vlonders wordt over het algemeen afgewerkt met de kenmerkende ribbels, om te voorkomen dat de vlonder spekglad wordt bij nat of koud weer. Tuinhout is leverbaar in diverse maten, die verschillen in lengte, dikte en vorm van het hout. Het kan als plank of als paal geleverd worden of als groter stuk hout.

Al jaren werkt Van Feij met verschillende soorten tuinhout. In het portfolio van Van Feij zijn diverse voorbeelden te zien waarbij tuinhout is gebruikt. Van Feij kan ook meerdere bouwwerken verzorgen, bijvoorbeeld een erfafscheiding van tuinhout gecombineerd met een mooie overkapping van een gewenste houtsoort. Indien gewenst kan het hout bewerkt worden met bijvoorbeeld een likje verf.  Neem eens een kijkje in de portfolio en laat u inspireren.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

twaalf − 7 =