Houtinformatie: Douglashout

Douglashout is een prachtige en fijne houtsoort die ideaal is voor buitengebruik. Douglashout kan geleverd worden in de vorm van balken en planken, in diverse soorten en maten. Het hout is dan klaar voor gebruik. Bij Van Feij wordt dit duurzame hout veel gebruikt, al jaren werken we met deze houtsoort.

Het Douglashout is oorspronkelijk afkomstig uit Amerika, het komt van nature niet voor in Nederland. Desondanks is het toch een populaire houtsoort hier, vanwege de grove structuur, de duurzaamheid van het hout en het gebruiksgemak. Het hout is gemakkelijk te bewerken. Een voorbeeld hiervan is dat het hout, wanneer het nog vers is (dus pas net gezaagd) niet geboord hoeft te worden voor schroeven of spijkers. Dit maakt het een houtsoort die gemakkelijk en vaak vrij snel bewerkt kan worden.

De kleur van het hout is het beste te beschrijven als donkerroodbruin tot donker bruin. Deze houtsoort heeft een warme tint door de rode kleur, soms zelfs een rozige gloed. Het hout is vrij taai en heel sterk. Hierdoor is het goed geschikt voor grotere bouwwerken.

De houtsoort is al sinds jaren in Nederland in gebruikt en wordt tegenwoordig ook gekweekt in delen van Europa. Douglas is tevens de naam van de boom, een naaldboom om precies te zijn.  De term duurzaam is onlosmakelijk verbonden met Douglashout. Douglashout is van zichzelf duurzaam, omdat het hout ook onbehandeld gebruikt kan worden.

Douglashout is geschikt voor allerlei soorten buitenverblijven, zoals ook te zien is in ons portfolio. Het wordt gebruikt voor veranda’s, overkappingen en bergingen. Ook wordt (gedroogd) Douglashout gebruikt voor vloeren en voor vlonders. Het hout is goed in te zetten als steigerplank. Het hout kan in verschillende  lengtes en maten gezaagd worden, waardoor het direct toegepast kan worden voor de bouwwerken van Van Feij.

Bekijk hier onze volledige matenlijst voor douglashout.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

10 + 12 =