Houtinfo: Vuren en grenen

Vurenhout is een houtsoort die veel wordt gebruikt bij Van Feij, zoals eerder te lezen is in de uitleg over vurenhout. Deze houtsoort is afkomstig van een fijnspar, de kerstboom zoals wij die kennen. Het hout is bekend in Nederland en wordt veel gebruikt voor bouwwerken zoals meubels, vloeren, ramen, deuren en lijsten. Vurenhout is geurloos en daardoor ideaal hout voor het interieur. Ook is het gemakkelijk en vrij snel af te werken.

Grenen is een houtsoort die van nature een lichte kleur heeft, soms een wat gelige kleur. Deze houtsoort is gemakkelijk in het gebruik en makkelijk te bewerken. Of het gaat om zagen, schuren, boren of schroeven, dit gaat bij grenenhout vrij gemakkelijk. Net als bij vurenhout heeft grenenhout een opvallende vlamvormige tekening in het hout. Deze is goed zichtbaar als het hout in planken is gezaagd. Vergeleken met vurenhout is grenen iets taaier. Wel hebben de houtsoorten ongeveer dezelfde kleur.

Grenenhout is iets grover dan vurenhout. Verder is opvallend dat grenenhout meer geur meedraagt dan vurenhout. Grenen wordt veel gebruikt als constructiehout. Dit betekent dat het ingezet kan worden bij de grotere constructies zoals schuren, aanbouw, bergingen en overkappingen. We werken zelf met het hout van Woodvision.

Leave a comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

zeventien + 15 =