Een selectie van onze braais

Een braai is een van oorsprong Zuid-Afrikaanse barbecue, die tegenwoordig overal ter wereld gebruikt wordt. De braai is ook in Nederland steeds populairder aan het worden. Op een braai horen natuurlijk Zuid-Afrikaanse gerechten gegrild te worden, maar een braai is ook prima geschikt voor vlees en groenten die wij hier in Nederland doorgaans op de barbecue leggen. De vlees en groenten krijgen een authentieke smaak door de bereiding boven hete kooltjes.

De naam braai wordt niet alleen gebruikt voor het voorwerp (de barbecue) maar ook voor het gezamenlijke, sociale gedeelte rondom de barbecue. Het samenzijn met elkaar en samen eten wordt ook braai genoemd.
Een braai kan bestaan uit alleen een barbecuegedeelte, of een combinatie van een barbecue en haard. De braai kan uitgebreid worden met accessoires, zoals een ronddraaiend spit.
Na het gebruik van de braai kan de braai door middel van een rooster gebruikt worden als haard.

Er zijn verschillende modellen braais beschikbaar, voor zowel binnen als buiten. Een braai kan ingebouwd worden in uw woning. Dit wordt in woonkamers gebruikt maar ook in horecagelegenheden zijn dit soort braais in trek. Onder het barbecue gedeelte is ruimte om hout op te slaan zodat het klaarligt voor tijdens de braai.

Ook zijn er vrijstaande modellen braais. Deze worden geplaatst op een gewenste plek in de tuin, in principe kunnen deze overal neergezet worden. Deze modellen zijn te zien in ons portfolio en hebben een authentiek ontwerp, met hoge schoorsteen. De braais zijn in verschillende breedtes en hoogtes verkrijgbaar en worden tevens door Van Feij geplaatst.

Nog een voorbeeld van onze braais is de braai op wielen. Een braai kan ingebouwd worden in een foodtruck. Zo kunt u deze altijd meenemen naar al uw evenementen. Wilt u meer weten over de braais bij Van Feij? Neem dan contact met ons op.